Biztonságosabb munkavégzés az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatban

GINOP 5.3.4
munkavédelmi és munkaegészségügyi
pályázati projekt  az ÉLELMISZER- ÉS ITALGYÁRTÁS
ágazatban

Széchenyi-befektetás-logo

Biztonságosabb munkavégzés az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatban

Komplex munkabiztonság és munkaegészségügy fejlesztés indult a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) által irányított GINOP-5.3.4-16-2018-00038, „Munkabiztonság és a Munkaegészségügyi komplex fejlesztése az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatokban foglalkoztatottak részére” program keretén belül. A Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület az alábbi információk közzétételével járul hozzá a fejlesztés minél sikeresebb megvalósításához

Ágazaton belüli összefogásra figyelmeztetnek az egy éves időtartalmú projekt előzetes egyeztetései a munka minőségének javítása érdekében. A kedvezőbb munkakörülmények és az egészségesebb dolgozók hozzájárulhatnak a teljesítmény javulásához, melyek a gazdasági mutatókon túl a vezetők és dolgozók közötti emberi kapcsolatok szorosabbra fűzésének szándékban nyilvánul meg.

A pályázati konzorcium vezetője Dr. Vadász György (OKISZ) az augusztusi hónapban tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az ágazatot érintő nehézségek, az időjárás változásai és a munkaerőhiány egyre inkább előtérbe helyezi a munkavállalók munkakörülményeinek javítását, az egészségesebb és hatékonyabb munkavégzés megteremtését. A pályázat fő célja fizikai és mentális szempontból egyaránt biztonságosabb munkahelyek teremtése csökkentve ezzel munkahelyi balesetek és betegségek számát.

A fejlesztés az élelmiszer- és italgyártásban az alábbi alágazatokat érinti:

Élelmiszergyártás:

  • Pékáru, tésztafélék gyártása
  • Húsfeldolgozás, – tartósítás, húskészítmény gyártása
  • Halfeldolgozás, – tartósítás
  • Gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, – tartósítás
  • Növényi, állati olaj gyártása
  • Tejfeldolgozás
  • Malomipari termék, keményítő gyártása
  • Egyéb élelmiszer gyártása
  • Takarmány gyártása

Italgyártás:

  • Desztillált szeszesital gyártása
  • Szőlőbor termelése
  • Gyümölcsbor termelése
  • Egyéb nem desztillált, erjesztett ital gyártása
  • Sörgyártás
  • Malátagyártás
  • Üdítőital, ásványvíz gyártása

Az ágazati szereplőket támogató szakmai kiadványok, online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközök ingyenesen elérhetők lesznek a pályázat weboldalán, melyek segítséget jelentenek az ágazatban dolgozóknak.

A sajtótájékoztatóról készült videós összefoglaló az alábbi linken tekinthető meg:

https://youtu.be/iXeLlY-hjVU

 

Reklámok